Топ 14 најдобри дипломи за спортски науки 2020 година

Кои се најдобрите дипломи за спортска наука? Themoney Погледни.

Sportsубителите на спортот кои имаат деловен ум можат да имаат некои идеи како да ги спојат овие два аспекта за живеење. Затоа има професионалци во секоја област на спортски менаџмент, како што се здравје и фитнес, финансии, маркетинг, податоци, фотографија и право. Овие аспекти претставуваат разумна основа за претприемништво и хонорарна работа.

За некои од овие области може да биде потребна факултетска диплома за да се обезбеди ефикасност за оние кои сакаат да се осмелат да излезат. Во оваа статија, ги набројуваме 15-те најдобри дипломи за спортски науки што треба да се земат предвид во 2020 година.

ПОВРЗАНО: Топ 20 највисоко платени спортски работни места во 2020 година

Најдобрите дипломи за спортска наука во моментов

1. Дипломиран тренер

Бидејќи многу луѓе кои се тренери и водачи на спортски тимови денес постигнаа успех без да дипломираат, не треба да се занемари важноста да се има диплома. Тренери учат вештини во лидерството, логистиката, психологијата, комуникацијата и педагогијата во текот на нивните четири години студии; овие квалитети се корисни за мотивирање на играчите и нивно учење за тактики. Платата на тренерите зависи од нивните работодавци. ->

2. Диплома за спортски менаџмент

Спортскиот менаџмент е профитабилен курс за студирање на колеџ за оние кои се страствени за лидерството во спортот. Тие ги извршуваат функциите на администратори, спонзори и промотори, управители на објекти и управуваат со спортската етика. Ова е курс достапен за студии на Интернет и на кампусот. Ова е обично 4-годишен курс и услугите на дипломирани студенти се потребни на сите нивоа на спорт, од аматерско до професионално ниво, како и во различни организации поврзани со спортот, кои вклучуваат медиуми, тимови, универзитети и организации за одмор.

3. Диплома за атлетска обука

Апликантите за атлетска кариера како не-спортист можат да го поминат овој курс, бидејќи се фокусира на физикална терапија на спортисти за рехабилитација, одржување во форма, воспоставување дијагноза или обезбедување итна помош. Курсот им помага на студентите да разберат различни области на физиотерапија, како што се планови за рехабилитација, ортопедски проценки и заздравување на повредите. Нивните услуги може да бидат потребни во колеџи, училишта, фитнес центри или професионални тимови. Врз основа на проекција, спортските тренери ќе треба да заработат магистерски степен што треба да се ракоположи до 2022 година. Денес, 2020 година, ова е еден од најдобрите курсеви за диплома за студирање.

4. Диплома за спортска медицина

На секое човечко суштество може да му треба лекар на едно време или на друго. Во светот на спортот, спортистите и не-спортистите можат да се повредат или да се разболат. Ова е причината зошто спортските лекари се многу барани на пазарот на трудот. Четиригодишниот курс се фокусира на области што им овозможуваат на студентите лекување, спречување и помагање на спортистите да се справат со повредите. Тие можат да работат како консултанти, како хонорарни преведувачи, во лекарска канцеларија или како лекар за спортски тим.

5. Диплома за управување со објекти

Менаџерите за објекти управуваат со стадиони, гимназии, боксерски центри и други спортски арени. Во еден типичен четиригодишен курс, студентите учат за техничките вештини како што се архитектура, инженерство, внатрешен дизајн и економијата на водење спортски објект. Побарувачката за работна сила во оваа област е силна во последните години. Просечната плата за менаџер на спортски објект е околу 87 000 УСД годишно.

6. Диплома за спортска психологија

До степен до кој спорт може да бара одредена физичка форма, менталниот дел е исто така де факто. Степенот на спортска психологија им помага на студентите да ја разберат динамиката на менталните перформанси во спортот. Студиската програма може да се заврши за 4 години и да се дадат понуди за стажирање и искуство на големи проекти. Дипломирани студенти за спортска психологија можат да бидат вработени како здравствени консултанти, лекари за рехабилитација и тимски тренери. ->

7. Диплома за спортска исхрана

Секој може да стане поздрав со диета, вклучително и спортисти. Ова го прави овој курс еден од најдобрите за студирање на универзитет оваа година. 4-годишниот курс им овозможува на студентите да се запознаат со диететските потреби на спортистите и не-спортистите од оваа област. Нивните услуги може да бидат потребни во здравствени клубови, лаборатории, центри за рехабилитација, тимови, бидејќи тие можат да бидат исто како хонорарни. Просечната плата за професионалци во оваа област е околу 60 УСД годишно.

8. Диплома за спортски маркетинг

Кога брендовите се лансираат од големи спортски брендови како „Адидас“ или „Најк“, тоа може да изгледа како лесна задача, но зад сцената некои дипломирани студенти за спортски маркетинг ги надминуваат тешкотиите за влез на пазарот. За четири години, диплома за спортски маркетинг ќе се фокусира на стандардите за свесност за брендот, промоција на настани и влијание на пазарот. Дипломирани студенти од оваа област можат да работат во компании за спортска промоција, компании за спортски брендови, професионални тимови или спортски агенции.

9. Диплома за спортска анализа

Броевите можат да го поттикнат одреден тим или да го намалат. Резултатите, запишаните дворови, скоковите и многу други рекорди во спортот се од суштинско значење. Анализата на спортот вклучува финансии, управување со податоци, статистика и математика. Проценетата стапка на вработеност се очекува да се зголеми за 33% во следните пет години. Спортските аналитичари можат да работат во сите аспекти и на сите нивоа на спорт.

10. Диплома за спортска комуникација

Овој курс се фокусира на пишување медиуми, управување, спортска култура, логистика и јавно обраќање. Дипломирани студенти од оваа област работат во спортски медиуми, професионални спортски тимови и агенции и можат да работат како хонорарник. Според американското биро за статистика на трудот, оние кои се вработени во овој капацитет можат да заработат до 57 УСД годишно.

11. Диплома за спортски медиуми

Слично како спортско новинарство, дипломците во спортски медиуми можат да бидат корисни во медиумски организации, во спортски тимови или можат да се претстават како хонорарни преведувачи. Главната разлика помеѓу спортското новинарство и спортските медиуми е високото ниво на техничка поддршка вклучена во спортските медиуми. Дипломирани студенти од оваа област можат да заработат до 60 УСД во 000 година.

12. Диплома за спортско новинарство

Новинарството има многу полиња, вклучително и спортот. Силното барање за информации продолжува да се бележи секој ден. Овие информации се достапни во сите форми на медиуми, а новинарите се во првите редови на информациите. Овие новинари можат да бидат вработени во медиумски организации, во спортски тимови или можат да се претстават како хонорарни.

13. Диплома за спортско радиодифузија

Спортските радиодифузери споделуваат спортски вести и настани. За време на нивните четиригодишни студии, тие се обучени да собираат информации и да комуницираат со јавноста. Тие можат да бидат вработени во спортски медиуми, во спортски тим или да работат како коментатори преку Интернет, на радио или телевизија. Според американското биро за статистика на трудот, спортските радиодифузери можат да заработат околу 41 УСД годишно.

14. Диплома за лична физичка обука

Луѓето кои го следат овој курс се фокусираат на фитнес, тренинг, тренинг, управување со спортски клуб и управување со теретана. Постојат многу претприемачи и хонорарни работници во оваа област заради ниската цена на основање. Тие можат да бидат лични тренери, тутори за вежби или сопственици на теретани. Курсот може да се изучува на кампусот или преку Интернет и трае во просек 4 години. Некои дополнителни курсеви насочени кон поефикасно помагање во оваа област може да вклучуваат комуникација, деловно работење и лидерство. За оние кои бараат работа во компанија, има отворено приближно 55 позиции во САД во 000 година.

ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТО: 10-те најплатени спортови во светот во 2020 година

Бонус: дипломи поврзани со спорт на високо ниво

Покрај најдобрите дипломи за спортски науки веќе споменати погоре, подолу ќе најдете и други профитабилни степени поврзани со спортот.

1. Диплома за деловна администрација

Спортот може да биде корисен за рекреација, фитнес, здравје и здравје, но една од главните причини што луѓето се занимаваат со спорт е бизнисот. Спортските тимови остваруваат профит за спортски градежни агенции и компании. Потребни се администратори за да ги зголемат и управуваат со овие профити. Администратор за бизнис може да заработи годишна плата од околу 90 УСД.

3. Диплома за фотографија

Фотографијата е зачувување на приказни, спомени и, всушност, низа сцени со светлина. Не е лесно како што изгледа. Постои голема побарувачка за квалификувани спортски фотографи, што го прави овој курс вреден за проучување. Додека фотографијата се чини дека е вештина што може да се научи индивидуално, дипломата во оваа област ќе воспостави професионализам бидејќи четиригодишниот курс им помага на студентите да научат дигитална уметност, видеографија и уредување. Професионализмот во спортот им помага на фотографите да ги препознаат најдобрите движења за снимање во различни игри и најдобрите агли за да ги возбудат гледачите. Спортски фотограф со полно работно време може да заработи до 62 УСД годишно, според американското биро за статистика на трудот.

2. Диплома за односи со јавност

Диплома за односи со јавност може да изгледа како обичен курс со малку врска со спортот на површина, но каква содржина да се сподели со јавноста и како најдобро да се сподели таа содржина е тест со кој се соочуваат многу спортски компании. Односите со јавност се фокусираат на изготвување, правни, деловни и економски основи, како и стратешки односи. За аспирантните студенти со поширока визија, курсевите за комуникации, рекламирање или маркетинг можат да бидат предност на пазарот на трудот. На професионалните тимови, спортски медиуми, колеџ тимови и спортски агенции можеби им требаат нивните услуги.

4. Диплома за управување со настани

Светскиот куп на ФИФА, УЦЛ, Купот Стенли, НБА шампионатот и многу други лиги и настани во светот на спортот не мора да бидат лесна задача. Одговорните за овие настани се единствените што се грижат за планирањето на овие настани за да се осигурат дека тие ќе се одвиваат непречено. Големата и стабилна побарувачка за работна сила во оваа област вреди за неговите четири години студии на универзитетот. Стапката на вработеност на ова поле се очекува да се зголеми за 11% во следните пет години.

5. Диплома за паркови и управување со рекреација

Многу луѓе ги посетуваат парковите и центрите за рекреација од ден на ден, што го прави одличен курс за студирање во 2020 година. Овие менаџери ги имаат потребните услуги во паркови во природа и центри за рекреација, а дипломираните студенти можат да заработат 25 долари.

6. Диплома за студии за одмор

Овој курс е специјализиран во области како што се рекреација, терапија, туризам и администрација. Понатамошните студии може да се фокусираат на правни прашања што се однесуваат на забава, планирање на спортски програми, младинска рекреација, здравје и фитнес. Дипломирани студенти од оваа област можат да бидат вработени во природни паркови, како водичи или директори на кампови за одмор. Студиите обично траат четири години, но може да бидат пократки или подолги во зависност од универзитетот. Бирото за статистика на трудот на САД ја процени годишната плата на вработените во оваа област на 24 американски долари во 500 година.

ВИДИ ИСТО: 10-те најпопуларни спортови во Велика Британија во 2020 година

Завршни зборови

Може да имате кариера во спортот без да бидете професионален спортист. Иако постојат неколку правци за да се постигне ова, можете брзо да продолжите со вонреден или дипломски степен што се фокусира на одредена област што може да ве интересира.

Што мислите за овие врвни дипломи за спортски науки? Ве молиме, кажете ни ги вашите коментари во делот подолу.

ПОГЛЕДНЕТЕ И:

Зеин е тема на следната генерација на WordPress. Тој е моќен, прекрасно дизајниран и има сè што ви треба за да ги ангажирате посетителите и да ги зголемите конверзиите.